Ανακαλύψτε τα 10 οφέλη της πεζοπορίας στη φύση

Ξεκινήστε μία νέα συνήθεια και ανανεωθείτε

Όλες οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρο σε εξωτερικό χώρο είναι πλέον διαπιστωμένο ότι ωφελούν σημαντικά όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχολογία μας. Στη Ελλάδα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να απολαμβάνουμε τον λαμπερό ήλιο, τις περισσότερες μέρες του χρόνου και να βρισκόμαστε σε κοντινή απόσταση από όμορφες πεδιάδες. ‘Ετσι δεν έχουμε καμία δικαιολογία για να μην εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν για την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων όπως είναι η πεζοπορία. Τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας, και δη στη φύση, είναι ήδη γνωστά σε όλους μας. Ας δούμε λοιπόν τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει μία τέτοια δραστηριότητα στην ψυχική μας υγεία και ευεξία.

    • Ενίσχυση της Αυτοπεποίθησης

H πεζοπορία κινητοποιεί το μηχανισμό του οργανισμού που έχει να κάνει με την υπέρβαση των φόβων και των ορίων του, γεγονός που, μαζί με την αίσθηση θριάμβου που έρχεται με κάθε μικρή επιτυχία, ενισχύει σημαντικά τα επίπεδα αυτοπεποίθησής μας.

    • Απόδραση από την καθημερινότητα

Οι δραστηριότητες στη φύση προσφέρει την απαραίτητη απόδραση από τις απαιτήσεις της σύχρονης ζωής και ανανεώνει την αίσθηση του εαυτού εκτός επαγγελματικών και άλλων υποχρεώσεων

    • Απώλεια κιλών

Φυσικά μπορεί να σας βοηθήσει στην απώλεια κιλών καθώς αποτελεί ένα σημαντικό τρόπο εκγύμνασης.

    • Καλύτερη φυσική κατάσταση

Φυσικά, συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης του οργανισμού.Μπορείτε κάθε μέρα να θέτετε και ένα καινούργιο στόχο για να καταλαβαίνετε τη διαφορά.

    • Ενθουσιασμός

Όταν είμαστε στη φύση μας δίνεται η ευκαιρία ανά πάσα στιγμή να ζήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία, αφού αντιλαμβανόμαστε το μεγαλείο της και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθουμε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εκεί.

    • Μείωση του στρες

Δεν είναι τυχαίο ότι οι πεζοπόροι έχουν χαμηλότερα επίπεδα άγχους από όσους βλέπουν τηλεόραση ξαπλωμένοι στον καναπέ. Το περπάτημα ελέγχει το άγχος καθώς μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης στον οργανισμό μας, απομακρύνει την κατάθλιψη λόγω της έκκρισης ενδορφινών και χαρίζει αυτοπεποίθηση. 

    • Αίσθημα συνεργασίας και εμπιστοσύνης

Καθώς πολλές από τις ομαδικές δραστηριότητες στη φύση είναι απαιτητικές, προϋποθέτουν αυξημένες ανάγκες συνεργασίας των συμμετεχόντων, η οποία συνεργασία ενισχύει το αίσθημα της κοινότητας και του ανήκει.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στα Λουτρά Πόζαρ και τη διαμονή σας στο ξενοδοχείο Νύμφες έχετε την ευκαιρία να περιπλανηθείτε στη φύση, να γνωρίσετε το φυσικό πλούτο της περιοχής και να χαλαρώσετε. Κάντε πεζοπορία και απολαύστε τις διακοπές σας!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*