Ιαματική Λουτροθεραπεία: Όλες οι θεραπευτικές της ικανότητες

Loutrotherapeia

Ιαματική Λουτροθεραπεία: Όλες οι θεραπευτικές της ικανότητες

Ανακαλύψτε τα σημαντικά οφέλη που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό η λουτροθεραπεία. 

Η χρήση των ιαματικών πηγών και η ευεργετική τους δράση για την ανθρώπινη υγεία ξεκινά ουσιαστικά από την αρχαία Ελλάδα και τους Ομηρικούς χρόνους.Τα ιαματικά λουτρά είναι γνωστό πως συμβάλλουν στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών, ήδη χρησιμοποιούνται σε έναν μεγάλο αριθμό ασθενών με διαφορετικές παθήσεις και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της θεραπείας τους. Στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε φυσικές ιαματικές πηγές με μία από τις γνωστότερες να βρίσκεται στην Αριδαία και τα Λουτρά Πόζαρ, όπου απέχουν μόλις λίγα λεπτά μακριά από το Nymfes Hotel & Spa. 

Ανακαλύψτε θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες της Ιαματικής Λουτροθεραπείας, η δράση της οποίας  μπορεί να είναι μηχανική, θερμική και χημική:

  • Μηχανική δράση: ο οργανισμός χαλαρώνει λόγω της άνωσης  και ευνοείται η ευκολία κινήσεων και καλύτερη κυκλοφορία του αίματος καθώς και η αιμάτωση των νεφρών λόγω υδροστατικής πίεσης του νερού.
  • Θερμική δράση: οι θερμές πηγές προκαλούν μυοχαλάρωση, επηρεάζοντας έτσι τη χροναξία των αισθητικών και κινητικών νεύρων, ενώ ταυτόχρονα εκλύονται ουσίες που επηρεάζουν την κυκλοφορία και την ανταλλαγή της ύλης.
  • Χημική δράση: Τα ιαματικά λουτρά περιέχουν μεταλλικές ουσίες όπως θειούχα, ιόντα, άλατα και αρσενικούχα, τα οποία περνούν από το ανθρώπινο σώμα, είτε ως ιόντα είτε σε μοριακή μορφή, και δρουν θεραπευτικά. Η δράση αυτή αμφισβητείται όμως έντονα από πολλούς επιστήμονες.

Οι ασθένειες στις οποίες δρα θετικά είναι παρακάτω:

  • Ρευματικές Παθήσεις 

Συμφωνα με μελέτες, η λουτροθεραπεία ωφελεί στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, του συστηματικού ερυθηματώδη λύκου, συστηματική σκλήρυνση, πολυμυοσίτιδα-δερματομυοσίτιδα, ρευματική πολυμυαλγία και άλλες νόσους του συνδετικού ιστού που αντιμετωπίζονται ικανοποιητικά σε συνδυασμό με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. 

  • Γυναικολογικές Παθήσεις

Ακόμη,  οι ιαματικές πηγές φαίνεται να βελτιώνουν πολλές γυναικολογικές παθήσεις όπως φλεγμονώδεις παθήσεις των γεννητικών οργάνων, λευκόρροια, σαλπιγγίτιδα, διαταραχές του έμμηνου κύκλου, εμμηνόρροια, ενοχλήσεις έπειτα από γυναικολογική επέμβαση, κολπίτιδα και πυελοπεριτονίτιδα.

  • Δερματικές Παθήσεις

Επιπρόσθετα, η ιαματική λουτροθεραπεία βοηθά  σε μεγάλο βαθμό στη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως είναι το έκζεμα, η νεανική ακμή, η ψωρίαση, οι τοπικές δερματίτιδες. 

  • Παθήσεις Κυκλοφορικού Συστήματος

Και σε αυτή την περίπτωση το ζεστό νερό είναι αυτό που επιδρά χαλαρωτικά στην καρδιακή λειτουργία και το κυκλοφορικό σύστημα γενικότερα.. Αυτή η χαλάρωση οδηγεί τελικά σε πτώση της αρτηριακής πίεσης δρώντας θετικά τόσο στην καρδιά όσο και στα στεφανιαία αγγεία. Οι θετικές επιπτώσεις είναι εμφανείς για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κυρίως σε ηλικιωμένους.

  • Παθήσεις Περιφερειακών Νεύρων 

Τέλος, τα ιαματικά λουτρά βοηθούν πολύ στις παθήσεις των κεντρικών και περιφερειακών νεύρων. Κάποιες από τις ασθένειες είναι η νευραλγια, οι νευρίτιδες και πολυνευροπάθειες. ‘

Μην παραλείψετε να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να γνωρίσει και να μαγευτεί από την Ιαματική Λουτροθεραπεία, ενώ ταυτόχρονα θα απολαμβάνετε την διαμονή σας στο Nymfes Hotel & Spa.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*